Είστε εδώ:
 
 
 
 

Βιογραφικό σημείωμα Δερματολόγου - Αφροδισιολόγου Λαγογιάννη Ειρήνη

 
 
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Λαγογιάννη Ειρήνη
 
 
 
Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Λαγογιάννη Ειρήνη αποφοίτησε το 1996 από την ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην κλινική χημεία με το βαθμό «Άριστα» το 2001 και τον τίτλο του διδάκτορα από το ίδιο πανεπιστήμιο με βαθμό «Άριστα» το 2002. Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία –
 
 
 
 
Αφροδισιολογία στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και μετεκπαιδεύτηκε στη διάγνωση και θεραπεία των λοιμώξεων του δέρματος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βιέννης. Μετεκπαιδεύτηκε στη διάγνωση και θεραπεία των δερματικών λεμφωμάτων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Roskilde της Δανίας, στην κλινική δερματολογία στη δερματολογική κλινική του Πανεπιστημίου του Denver των Η.Π.Α., στην Αισθητική και Επεμβατική Δερματολογία και στο πρόγραμμα «Dermatology Visiting Physician» στο Advanced Dermatology Skin Cancer and Laser Surgery Center, P.C. των Η.Π.Α. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο αλλεργιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός από το 2002 έως σήμερα. Συμμετείχε στην ανάλυση και συλλογή ερευνητικών δεδομένων του εργαστηρίου Ύπνου υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο του επιστημονικά υπευθύνου καθηγητή κ. Ρούσσου Χαράλαμπου το 2002-2005. Ιδιωτεύει σε ιατρείο στη Γλυφάδα. Η διδακτορική διατριβή της έχει ως θέμα: «Διερεύνηση και εκτίμηση συγκεντρώσεων ορισμένων λιπιδιακών παραγόντων σε αυτοάνοσα νοσήματα με δερματολογικές εκδηλώσεις», με επιβλέπων καθηγητή τον Α. Καλοφούτη. Από το 1996 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε πολλές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια (περισσότερες από 90) ενώ πλέον των 20 εργασιών της έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά και κυρίως διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Κατά διαστήματα αρθρογραφεί στον ευρύτερο περιοδικό και έντυπο τύπο, καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο
Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής κ Αφροδισιολογικής Εταιρείας, της επαγγελματικής ένωσης δερματολόγων, της ελληνικής εταιρείας αθηροσκλήρωσης, της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV)
 

 

Η ιατρός στα Μ.Μ.Ε.:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Άρθρα:

 
Αντιγήρανση: Πάντα νέοι χωρίς νυστέρι!
 
Είναι ωραίο όχι μόνο να αισθανόμαστε νέοι αλλά και να το δείχνουμε. Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές μέθοδοι αντιγήρανσης και για το πρόσωπο και για το σώμα, που δεν απαιτούν πολύ χρόνο αποθεραπείας και είναι σχετικά ανώδυνες.

Α. Fractional Laser Η Κλασματική τεχνολογία των λέιζερ έχει μπει δυναμικά στις θεραπείες αντιγήρανσης και κυρίως της ανάπλασης και αναζωογόνησης του δέρματος. Είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής και αποδεκτή, γιατί η διαδικασία είναι λιγότερο επιθετική για το δέρμα, αφήνοντας ανέπαφους ιστούς, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο αποθεραπείας και παρενεργειών.

Ο σύγχρονος άνθρωπος ονειρεύεται ένα πρόσωπο με ομοιόμορφη, λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα απαλλαγμένη από τα σημάδια της φωτογήρανσης και της χρονογήρανσης. Η τεχνολογία Micro fractional Laser Mosaic που ξεκίνησε στην Αμερική πριν 5 χρόνια, βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας έως και 75% με ταυτόχρονη ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος, αντιμετωπίζει:

Ρυτίδες, χαλάρωσης δέρματος της περιοχής γύρω από τα μάτια, ουλές (ακμής – χειρουργικές – εγκαυμάτων), ακμή (και ενεργό), διευρυμένους πόρους, ραγάδες άσπρες και κόκκινες (εγκυμοσύνης ή αυξομείωσης βάρους), καθώς επίσης και μορφές αλωπεκίας(τριχόπτωσης). Χρειάζονται 3-5 συνεδρίες, μία ανά μήνα. Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, εφαρμόζεται σε άτομα και των δύο φύλλων, κάθε ηλικίας, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Σε 24-48 ώρες το δέρμα αποκτά βελτιωμένη όψη και σε 7-15 μέρες γίνεται ανανέωση των κυττάρων.


  1. Μία άλλη ασφαλής μέθοδος αντιγήρανσης είναι η έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικούς και συσφικτικούς παράγοντες), που εφαρμόζονται με ενέσεις ή τελείως ανώδυνα με το ειδικό μηχάνημα πλεκτοπόρωσης (Jobrè). Οι συνεδρίες της θεραπείας μπορεί να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αφού ο ήλιος δεν αποτελεί αντένδειξη και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά από τις 2-3 πρώτες συνεδρίες.

Γ. Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος Είναι ιδανικά για βαθύτερες ρυτίδες στο στόμα και τις παρειές, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση των χειλιών και των ζυγωματικών. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και από ένα χρόνο.

Δ. Botox Η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης όταν εφαρμόζεται σωστά χαρίζει ξεκούραστη όψη και τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Διαρκεί 4-6 μήνες και εάν συνδυαστεί με μεσοθεραπεία σε όλο το πρόσωπο (meso-botox), αυξάνει περισσότερο τη διάρκεια του αποτελέσματος. Το κόστος των μεθόδων αντιγήρανσης προσφέρουν ξεκούραστο δέρμα απαλλαγμένο από ρυτίδες, δυσχρωμίες και χαλάρωση. Μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα και συνδυαστικά με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια.
 
 
 
Η σημασία του σωστού καθαρισμού
 
Microfractional Laser Mosaic: Η κλασματική τεχνολογία στη υπηρεσία της ομορφιάς.